Kunstgebit Amstelveen

Een kunstgebit, ook wel een volledige prothese genoemd, vervangt de natuurlijke tanden en kiezen wanneer deze volledig verloren zijn gegaan door bijvoorbeeld cariës of parodontitis, of een ongeval. Een partiële (gedeeltelijke) prothese wordt gebruikt als een deel van de tanden of kiezen verloren is gegaan. De tandheelkunde maakt dus onderscheid tussen een volledige prothese en een partiële prothese, zoals een plaatprothese of een frameprothese.
Contact opnemen

Kunstgebit Amstelveen

Heeft u pijn bij eten, moeite met praten of andere klachten of zit uw huidige kunstgebit niet lekker? Tandartspraktijk Keizer Karelpark Tandartsen in Amstelveen is gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van een perfect passend kunstgebit of partiële prothese. Zowel een volledig kunstgebit als een partiële prothese, worden bij Keizer Karelpark Tandartsen in Amstelveen in eigen beheer met de grootste precisie vervaardigd door een eigen klinisch tandtechnicus.

Indien u veelvuldig last heeft van ontstekingen in uw kaak, uw gebit niet meer te repareren is of als u veel ontbrekende tanden of kiezen heeft ontwerpt de eigen klinisch tandtechnicus van Keizer Karelprak Tandartsen een gebitsprothese op maat voor u, rekening houdend met uw persoonlijke wensen.

Ons behandelteam

Lisa Castricum

Lisa Castricum
Klinische tandtechnicus
Keizer Karelpark Tandartsen

Behandeling Kunstgebit

Het behandelplan van een op maat gemaakt gebitsprothese bij tandartspraktijk Keizer Karelpark Tandartsen in Amstelveen omvat vijf à zes behandelstappen. Een kunstgebit wordt in principe los op het mondweefsel gelegd. Door speeksel kleeft de kunststof aan de weefsels en de mondspieren zorgen daarbij voor houvast en retentie. Het behandelplan voor het aanmeten van een kunstgebit ziet er als volgt uit:

Stap 1-2: Gebitsafdruk en Afdruklepel

Bij de eerste afspraak wordt een gebitsafdruk met alginaat gemaakt. In het technisch laboratorium in Amstelveen wordt door de klinisch tandtechnicus vervolgens een puur individuele ‘afdruklepel’ vervaardigd, die wordt gebruikt voor een precisieafdruk bij de tweede afspraak.

Kosten en tarieven kunstgebit

Indien u een kunstgebit denkt nodig te hebben zal Keizer Karelpark Tandartsen eerst een begroting opstellen van de te verwachten kosten. Een volledige kunstgebit wordt voor driekwart (75 procent) vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Indien u een aanvullende tandartsverzekering heeft wordt er vaak ook nog een deel vergoed van de eigen bijdrage van 25 procent.

Let op! U betaalt eigen risico bij de basisverzekering. Het verplicht eigen risico bedraagt €385 euro in 2020. Dit is het bedrag dat u betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg vanuit de basisverzekering.

gebitsprothese

Veelgestelde vragen

Wanneer een kunstgebit?

Een kunstgebit is een oplossing als u uw tanden en kiezen (grotendeels) verloren zijn gegaan, bijvoorbeeld door parodontitis of cariës, of mogelijk een ongeluk. Een gebitsprothese nemen is natuurlijk geen beslissing die u in een dag neemt en waar u goed over na wilt denken. Keizer Karelpark Tandartsen helpt u graag in dat proces: soms is een kunstgebit echter de enige juiste oplossing. Een gebitsprothese kan ervoor zorgen dat essentiële functies als eten en praten, vaak moeilijk met een slecht gebit, weer in ere worden hersteld. En ook uw gelaatsuiterlijk verbetert er van. Als u nog wel gezonde tanden of kiezen heeft, maar wel tanden of kiezen mist is een partiële prothese vaak een oplossing.

Gratis prothese check – geheel vrijblijvend

  • Indien u al een kunstgebit heeft en géén of zeer geringe problemen ervaart, adviseert Keizer Karelpark Tandartsen toch uw gebitsprothese jaarlijks te laten controleren. Zo voorkomt u vroegtijdig problemen en worden deze snel opgespoord. Uw gebitsprothese is namelijk aan slijtage onderhevig.

    Onze specialisten verzorgen een geheel vrijblijvende gratis prothese check, als u een u een uitneembare prothese in de boven- en/of onderkaak heeft

    Voor het maken van een vrijblijvende afspraak kunt u onderstaand formulier invullen. Wij nemen dan contact met u op voor het maken van een afspraak.

    Deze check is gratis wanneer u een uitneembare prothese in de boven- en/of onderkaak heeft.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Bel voor een afspraak 
020 - 34 51 534    |   Overzicht behandelingen

Ik wil mij aanmelden als patient

Online inschrijven

De praktijk

Keizer Karelpark Tandartsen
Lindepark 2A
1185 LD, Amstelveen

 

logo Keizer Karelpark tandartsen