Klikgebit Amstelveen

Heeft u last van uw huidige kunstgebit? Zit het regelmatig los, of is uw kaak dermate geslonken dat uw kunstgebit geen houvast meer heeft? Een klikgebit is dan vaak een goede oplossing. Een klikgebit is een methode waarbij uw kunstgebit op ingebrachte implantaten in uw kaak wordt vastgeklikt. Bij Keizer Karelpark Tandartsen worden de benodigde implantaten geplaatst door een NVOI-erkende implantoloog op onze vestiging in Hoofddorp. Uw klikgebit wordt vervaardigd in eigen beheer door onze eigen klinische tandtechnicus.
Contact opnemen

Klikgebit Keizer Karelpark tandartsen

Een klikgebit is een uitstekende oplossing wanneer u meerdere tanden en kiezen verloren heeft. Een klikgebit is een kunstgebit op ingebrachte implantaten. Wanneer uw moeite heeft met praten met uw kunstgebit en uw kaak dermate geslonken is dat uw kunstgebit geen houvast meer heeft, is het klikgebit een uitstekende oplossing om verloren tanden en kiezen te vervangen. Het klikgebit (de naam zegt het al) zit praktisch vastgeklikt en heeft bovendien een natuurlijke uitstraling. Met het klikgebit bent u weer in staat om te eten, te praten en uitbundig te lachen!

Waarom kiezen voor een klikgebit bij Keizer Karelpark Tandartsen

 • Implantaten geplaatst door een NVOI-erkende implantoloog
 • Behandelplan op maat voor vakkundige gebitsrestauratie
 • Uw klikgebit vervaardigd in eigen beheer door klinische tandtechnicus
 • Aanvraag voor vergoeding uit uw basisverzekering bij onvoldoende houvast

Ons behandelteam

Lisa Castricum

Lisa Castricum
Klinische tandtechnicus
Keizer Karelpark Tandartsen

Behandeling klikgebit

Het behandelplan van een op maat gemaakt klikgebit bij Keizer Karelpark Tandartsen in Amstelveen omvat een vijftal tot zestal behandelafspraken bij de implantoloog en klinisch tandtechnicus. Hiervan zijn drie afspraken bij de implantoloog in de vestiging Hoofddorp noodzakelijk: dit betreft de intake bij de implantoloog, het plaatsen van de implantaten én het plaatsen van het klikgebit. De afspraken met de klinisch tandtechnicus vinden plaats in de vestiging in Amstelveen. De afspraken bestaan uit de volgende stappen:

Stap 1: Intake mondonderzoek en behandelplan bij erkend implantoloog

De implantoloog NVOI, Linde van Groningen, voert tijdens de eerste afspraak een mondonderzoek uit om inzicht te krijgen in de gezondheid en de situatie van uw mond en beoordeelt of uw mogelijk in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de basisverzekering. De implantoloog stelt een persoonlijk behandelplan op en maakt een begroting van de kosten. Wanneer verwacht wordt dat u in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de basisverzekering wordt een aanvraag bij de zorgverzekering ingediend.

De klinisch tandtechnicus van Keizer Karelpark Tandartsen maakt met behulp van gips een afdruk van uw boven- en onderkaak. Ook vindt er een beetregistratie uit. Voor de vervaardiging van een klikgebit zijn meerdere afspraken nodig bij de tandtechnicus.

Het klikgebit wordt geplaatst op implantaten in uw kaak. Daarom plaatst de implantoloog eerst de implantaten tijdens een operatieve ingreep. Voor het plaatsen van de implantaten worden enkele behandelingen ingepland. Naast het plaatsen van implantaten wordt een afspraak gemaakt voor het verwijderen van de hechtingen en wordt een afspraak gemaakt voor controle van het genezingsproces. Na 8 tot 12 weken is uw mond genezen en zijn de implantaten voldoende ingegroeid voor plaatsing van uw definitieve klikgbit op uw implantaten.

Na het genezingsproces vervaardigt het tandtechnisch laboratorium de tanden of kiezen voor het klikgebit. Indien de implantaten volledig zijn vastgegroeid en het klikgebit klaar is, wordt de klikgebit geplaatst. De implantoloog verwijdert dan de genezingskapjes en klikt de prothese vast. De implantoloog controleert tot slot of de vorm juist is, of uw gebit er natuurlijk uitziet en of het klikgebit uw spraak niet beïnvloedt.

Een keer per jaar komt u op controle bij de implantoloog voor de periodieke controle van de implantaten. Mocht u na het plaatsen nog last krijgen van klikgebit, dan kunt u gerust contact opnemen: we maken dan een afspraak bij de klinisch tandtechnicus.

Kosten | Tarieven klikgebit

Een klikgebit wordt meestal gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. In sommige gevallen heeft u recht op vergoeding vanuit de basiszorgverzekering. U dient dan te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • U heeft geen eigen tanden meer
 • Een regulier kunstgebit biedt geen uitkomst
 • Uw kaak biedt onvoldoende houvast voor een kunstgebit.

Indien de aanvraag voor implantaten voor een klikgebit gehonoreerd worden door de zorgverzekeraar wordt vanuit de basisverzekering:

 • Ondergebit op implantaten: 90% vergoed, eigen bijdrage 10% van de kosten
 • Bovengebit op implantaten: 92% vergoed, eigen bijdrage 8% van de kosten
 • Volledig gebitsprothese op implantaten: 83% vergoed, eigen bijdrage 17% van de kosten

Afhankelijk van uw aanvullende tandartsverzekering komt u in aanmerking voor een gedeeltelijke vergoeding ( of vergoeding van de eigen bijdrage).

Let op! U betaalt eigen risico bij de basisverzekering. Het verplicht eigen risico bedraagt €385 euro in 2020. Dit is het bedrag dat u betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg vanuit de basisverzekering.

gebitsprothese

Veelgestelde vragen

Klikgebit voor bovenkaak of onderkaak?

Een klikgebit is zowel mogelijk in de bovenkaak als onderkaak. De benodigde implantaten dienen in uw kaak te worden vastgezet. Dat vergt een zorgvuldig proces, dat wordt gestart met een uitgebreide intake. Om implantaten in uw kaak te plaatsen is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat er voldoende bot in uw bovenkaak aanwezig is.

Klikgebitten en kunstgebitten vervangen uw tanden en kiezen wanneer u deze niet meer heeft. Een kunstgebit ligt los in de mondweefsel. Het harde, starre kunstgebit moet in de mond functioneren waarvan in zekere zin alles beweeglijk is. Vaak levert dat problemen op doordat de kaak slinkt er onvoldoende houvast is voor een kunstgebit. Het is meestal het ondergebit dat klachten geeft. Het draagvlak van de tandeloze (of edentale) onderkaak is veel kleiner en een klikgebit is dan een goede oplossing.

klikgebit voordelen
 • stevig houvast van uw kunstgebit
 • geen last van drukplekken
 • uw gehemelte wordt vrijgehouden
Klikgebit nadelen
 • voor plaatsing is een operatieve ingreep nodig
 • langere tijdsduur behandeling door heling implantaten
 • kosten zijn veel hoger dan een kunstgebit

Kunstgebit voordelen
 • kunstgebit is goedkoper
 • kunstgebit is makkelijker en eenvoudiger schoon te houden
Kunstgebit nadelen
 • beperkte houvast in onderkaak door slinken van de kaak
 • een kunstgebit kan drukplekken veroorzaken
 • praten en lachen en eten kan lastiger zijn

Er zijn aanbieders van een klikgebit in een dag. Daarbij worden direct na het trekken van uw tanden en kiezen gelijk implantaten in de kaak gezet. De kans is daarbij groter dat de implantaten moeilijker vastgroeien in de kaak als ze direct belast worden, met alle gevolgen van dien. Keizer Karelpark Tandartsen in Amstelveen neemt liever de tijd om het plaatsen van een klikgebit zo risicoloos mogelijk en met precisie te doen. Haastige spoed is immers zelden goed.

Een klikgebit is vastgezet met implantaten en is dus vastgeklikt, maar kan los schieten of niet meer goed vastklikken. Mocht u problemen ondervinden met uw klikgebit, omdat deze niet meer goed vastklikt dan adviseren wij u contact op te nemen met de specialisten van Keizer Karelpark Tandartsen voor een check. Wacht niet te lang, zodat de problemen niet verergeren.

Een klikgebit wordt, zoals de naam al zegt, vastgeklikt. Daarvoor worden implantaten in uw kaak gezet waarop de prothese wordt vastgeklikt. Uiteraard kunt een klikgebit vrij eenvoudig losklikken, met drukknoppen of een zogenoemde steg. Een klikgebit zit stevig vast, waardoor u vrij kunt lachen, eten en bewegen.

Als u uw klikgebit uit wil doen moet u het in feite losklikken. Dat is zeker in het begin wel even wennen, maar niet heel moeilijk. Keizer Karelpark Tandartsen legt u uiteraard uit hoe u daar snel handigheid in krijgt, evenals in het schoonmaken van het klikgebit en welke aanvullende mondhygiëne noodzakelijk is.

Hoewel een klikgebit niet op de kaak drukt zoals een kunstgebit, adviseert Keizer Karelpark Tandartsen een klikgebit uit veiligheidsoverwegingen ’s nachts uit te doen. Het klikgebit kan namelijk tijdens het slapen losschieten, omdat tijdens het slapen u wang druk uitoefent op de zogenoemde drukknoppen (of scheg) waarmee u uw klikgebit uitdoet.

Een klikgebit kan het beste worden gereinigd met een speciale gebitsborstel reinigen en aanvullend een prothese-cleaner: het is best een werkje: Keizer Karelpark Tandartsen legt u uit hoe u uw klikgebit het beste kan onderhouden voor een lange levensduur van uw klikgebit. Ook het bacterievrij houden van uw mond is van groot belang.

Meer informatie over een klikgebit?

 • Heeft u specifieke vragen over een klikgebit, neem dan vrijblijvend contact op met Keizer Karelpark Tandartsen in Amstelveen, bel ons op 020 345 15 34 of maak direct een online afspraak voor een consult.

  Voor het maken van een vrijblijvende afspraak kunt u onderstaand formulier invullen. Wij nemen dan contact met u op voor het maken van een afspraak.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Bel voor een afspraak 
020 - 34 51 534    |   Overzicht behandelingen

Ik wil mij aanmelden als patient

Online inschrijven

De praktijk

Keizer Karelpark Tandartsen
Lindepark 2A
1185 LD, Amstelveen

 

logo Keizer Karelpark tandartsen