Gebitsreiniging Amstelveen

Elke dag tweemaal uw gebit reinigen geeft een gezond, schoon en wit gebit. Ook al doet u aan een goede gebitsverzorging, toch blijft er tandplak achter. Met name op de minder goed bereikbare plekken tussen uw tanden en kiezen maar ook dicht tegen het tandvlees.

Contact opnemen

Een (elektrische) tandenborstel, rager, stoker en flos helpen, maar halen niet alles weg. De achtergebleven plak verkalkt na een tijdje en er ontstaat tandsteen wat tandvleesproblemen kan veroorzaken. Tandsteen kunt u zelf niet verwijderen. Alleen een mondhygiënist kan tandsteen met een gebitsreiniging Amstelveen goed verwijderen.

Met regelmaat uw gebit professioneel laten reinigen geeft u een fris en stralend gebit. Tijdens de halfjaarlijkse controle bij Keizer Karelpark Tandartsen wordt u gebit en tandvlees gecontroleerd. Met een pocketsonde bepaalt de tandarts de conditie van het tandvlees.

(DPSI-score). Afhankelijk van uw DPSI-scores bespreekt de tandarts hoe vaak een gebitsreiniging nodig is en maken we een afspraak voor de behandeling bij de mondhygiënist of preventie assistent. Bij hardnekkige problemen, zoals ontstoken tandvlees (gingivitis en parodontitis), zijn vaak vervolgafspraken noodzakelijk om uw gebit te behouden. Ook als u last van onderstaande problemen hebt, adviseren wij u om een afspraak te maken:

Tandarts Amstelveen
  • Bloedend tandvlees bij het poetsen
  • Losse tanden of kiezen
  • Rood en gezwollen tandvlees dat niet meer strak om uw tanden en kiezen zit, het trekt terug
  • U heeft vaak gaatjes
  • Tandsteen of aanslag op uw gebit
  • U heeft last van een slechte adem en/of een vieze smaak in uw mond

De behandeling

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie reinigen we de tanden en kiezen professioneel. Via een pocketsonde (een soort meetlatje) onderzoekt de mondhygiënist alle smalle spleetjes tussen het tandvlees en het gebit. Zo kijkt zij waar het tandvlees eventueel ontstoken of teruggetrokken is, tanden of kiezen loszitten en waar tandplak en tandsteen zit. Hoe dieper de sonde gaat, hoe slechter uw DPSI-score is.

Tandplak verwijderen

Via een plaquekleuring laat de mondhygiëniste zien waar de tandplak zit. Als de plak nog niet is verkalkt tot tandsteen, polijst zij de tand of kies.

Tandsteen verwijderen

Het verwijderen van verkalkte tandplak tot tandsteen kan op twee manieren: handmatig met een klein haakje dat het tandsteen ‘wegkrabt’ of via ultrasone trillingen. De mondhygiëniste trilt dan met een apparaat het tandsteen los en spoelt dit met water weg. Na het verwijderen van het tandsteen polijsten we het gebit.

 

Reinigen van ontstoken tandvlees

De behandeling van ontstoken tandvlees bestaat uit het grondig weghalen van tandsteen en tandplak. Het tandvlees kan daarna weer herstellen en trekt zich niet (verder) terug.

Nazorg

Na het grondig reinigen van uw gebit voelen alle tanden en kiezen weer schoon en glad aan. Het is mogelijk dat ze iets gevoelig zijn na de behandeling, maar u kunt direct eten en drinken. Onze mondhygiëniste geeft u advies over hoe u uw gebit het beste kan verzorgen.

Als er hardnekkige problemen zijn, komt u na 6 of 12 weken terug voor een beoordeling en nieuwe behandeling van uw tandvlees. Bij ernstige tandvleesproblemen verwijst de mondhygiëniste u door naar een parodontoloog.

Kosten

Een gebitsreiniging betreft preventieve mondzorg en valt buiten de basisverzekering met uitzondering van kinderen (tot 18 jaar). Vergoeding voor (een deel van) de kosten van een gebitsreiniging valt altijd onder een aanvullende tandartsverzekering. De hoogte van de vergoeding hangt af van uw type verzekering. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor uw mogelijke vergoeding.

Neem contact met ons op als u nog vragen hebt over een gebitsreiniging of een afspraak wilt maken.


Bel voor een afspraak 
020 - 34 51 534    |   Overzicht behandelingen

Contact ons

Heeft uw vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

De praktijk

Keizer Karelpark Tandartsen
Lindepark 2A
1185 LD, Amstelveen

 

logo Keizer Karelpark tandartsen