Kroon plaatsen

Een kroon is een duurzame oplossing om een tand of kies die in slechte staat verkeert toch te behouden met bijbehorende, natuurlijke uitstraling. Een kroon is een prima oplossing als een tand of kies door tandbederf is aangetast, of gedeeltelijk is afgebroken door bijvoorbeeld een ongeval.

Met een kroon van Keizer Karelpark Tandartsen in Amstelveen krijgt de oorspronkelijke tand of kies zijn natuurlijke vorm weer terug.
Contact opnemen

Kroon plaatsen Keizer Karelpark Tandartsen

Een kroon laten plaatsen is een van de oplossingen als u uw gebit er mooier uit wil laten zien (esthetische tandheelkunde), bijvoorbeeld als sprake is van verkleuring of misvorming van een tand.

Ook kan het zijn dat een tand is verzwakt door bijvoorbeeld een grote vulling of een wortelkanaalbehandeling en niet meer hersteld kan worden door deze te vullen; de originele kies of tand heeft dan te weinig houvast om nog te kunnen vullen.

Een kroon is in feite niets anders dan een kapje porselein dat over de tand wordt geschoven. Door rondom de tand een kleine hoeveelheid tandweefsel te verwijderen, ontstaat er ruimte voor het porselein. Op deze manier kan op professionele wijze de kleur, stand en vorm van de tand veranderen. Het voordeel is dat hiermee de tand wordt verstevigd door een kleur en slijtvast materiaal.

Wat is een kroon precies en hoe wordt deze geplaatst? Een kroon van Keizer Karelpark Tandartsen is simpelweg een hoogkwalitatieve met de hand vervaardigde kunsttand- of kies van porselein of zirkonium, die precies over de bestaande tand of kies past. Het kapje van porselein wordt op de bestaande tand of kies vastgelijmd. Daarvoor wordt uw bestaande tand of kies eerst zorgvuldig geslepen. Kronen bij Keizer Karelpark Tandartsen worden exact op maat gemaakt, zodat het er volledig natuurlijk uitziet en mooi past bij de rest van uw gebit.

Waarom een kroon van Keizer Karelpark Tandartsen?

  • Duurzame oplossing om kiezen of tanden te behouden
  • Kwalitatief hoogwaardig maatwerk
  • Natuurlijke uitstraling blijft behouden en verbeterd
  • Functie tand of kies weer in ere hersteld
kroon plaatsen

Ons behandelteam

Lisa Castricum

Lisa Castricum
Klinische tandtechnicus
Keizer Karelpark Tandartsen

Kroon: De behandeling bij Keizer Karelpark Tandartsen

Het plaatsen van een kroon bestaat uit meerdere behandelingen.

Stap 1 Intake & voorbereidende behandeling

Na een intake waarin uw persoonlijke mondsituatie wordt beoordeeld kan een voorbereidende behandeling nodig zijn, zoals het zetten een vulling, een wortelkanaalbehandeling of implantaatbehandeling. Om de oorspronkelijke tand te versterken kan een pin of opbouw nodig zijn. Niet in alle gevallen is een voorbereidende behandeling noodzakelijk.

Kosten kroon plaatsen

Als u een kroon voor uw tanden nodig hebt, stellen we eerst een begroting op van de te verwachten kosten voor de uitvoering van het behandelplan. Het gekozen materiaal en eventuele voorbehandelingen bepalen de kosten. Vergoeding voor (een deel van) de kosten van een kroon valt altijd onder een aanvullende tandartsverzekering. De hoogte van de vergoeding hangt af van uw type verzekering. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor je mogelijke vergoeding. Via Zorgsom kan Keizer Karelpark Tandartsen u een indicatie geven van de verwachte vergoeding van uw verzekering.

 

kroon plaatsen

Veelgestelde vragen

Wat kost een kroon plaatsen?

Dat hangt van meerdere factoren af: bijvoorbeeld van welk materiaal uw kroon wordt vervaardigd. De meest gangbare materialen zijn porselein of zirkonium, maar ook goud- of zilverkleurige metalen kronen behoren tot de mogelijkheden: die zijn zeer sterk en slijtvast en ook prijziger. Voor een porseleinen kroon dient u al gauw rekening te houden tussen de € 500 en € 700 euro inclusief tandartskosten. De kosten voor een kroon zijn afhankelijk van het gebruikte materiaal (porselein of keramiek en of combinatie) en de wensen van de patiënt. De kosten van een kroon worden met name bepaald door de kosten van tandtechnieker voor het vervaardigen van de kroon.

Een deel van de kosten voor een kroon worden vaak vergoed indien u een aanvullende tandartsverzekering heeft. Keizer Karelprak Tandartsen kan u een persoonlijke kostenindicatie geven bij de intake, afhankelijk van uw zorgverzekering, uw persoonlijke mondsituatie en het gekozen materiaal. U krijgt vooraf een begroting van de te verwachten kosten. Een kroon of brug wordt mogelijk gedeeltelijk of geheel vergoed afhankelijk van aanvullende tandartsverzekering.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Bel voor een afspraak 
020 - 34 51 534    |   Overzicht behandelingen

Ik wil mij aanmelden als patient

Online inschrijven

De praktijk

Keizer Karelpark Tandartsen
Lindepark 2A
1185 LD, Amstelveen

 

logo Keizer Karelpark tandartsen