Implantaat

Tandheelkundige implantaten bieden een duurzame oplossing voor verloren wortels. Onze implantaten worden geplaatst door een NVOI erkende implantoloog.
Contact opnemen

Wat is een implantaat

Door gebitsslijtage, het niet tijdig behandelen van tandvleesziektes of gebitstrauma leiden tot het verlies van gebitselementen. Het voordeel van implantaten is dat er geen gezonde tanden worden aangetast, wat wel nodig is bij één brug. Ook worden implantaten gebruikt bij het vastzetten van gebitsprothesen, het zogenaamde "klik gebit ".

Het implantaat is een kleine schroef van titanium, titaniumlegering of keramiek. Deze materiaalsoorten worden over het algemeen goed verdragen door het menselijk lichaam. Wij werken bij Keizer Karelpark tandartsen met implantaten van Straumann.

Implantaat amstelveen
implantoloog Amstelveen

Onze Implantoloog

Al onze implantologie en chirurgie behandelingen worden uitgevoerd door implantoloog Linde van Groningen. Zij is erkend en geregistreerd als implantoloog bij de Nederlandse beroepsvereniging van orale implantologen (NVOI).

Zij is slechts één van de 25 erkende implantologen in Nederland die met succes de driejarige postacademische opleiding implantologie en Prothetiek aan de Universiteit ACTA heeft doorlopen. Door haar ervarenheid in implantologie, en wetenschappelijke kennis kunnen we onze patiënten de meest moderne en beproefde technieken aanbieden.

Afspraak Implantologie consult

Eerst verwelkomen wij u voor een implantologieconsult met onze implantoloog om uw mogelijkheden te bespreken. Voor een goede diagnose wordt er veelal gekozen om een OPT-scan te maken, zodat de Implantoloog kan zien of een implantaat een goede oplossing voor u is. Hierbij wordt vooral gekeken naar de kwantiteit en kwaliteit van het aanwezige kaakbot.

Na een consult heeft u inzicht in/of:

  • Onderzoek of implantaten bij u mogelijk zijn
  • Opstellen van een gespecificeerde begroting
  • Uitleg behandeltraject en inschatting van tijdsbestek
  • Voorzien in de aanvraag bij u zorgverzekeraar

Plaatsing Implantaat | Vervolg

Een implantaat wordt onder plaatselijke verdoving operatief ingebracht, waarna het wordt voorzien van een tijdelijk afdekkapje (healingcap). Na 7-10 dagen komt u terug in onze praktijk om de hechtingen te verwijderen en kijkt de Implantoloog naar de genezing. Het genezingsproces duurt ongeveer 8 tot 12 weken, afhankelijk van uw medische situatie en de kwaliteit en hoeveelheid bot. Het is van belang dat u uw gebit goed reinigt in deze periode. Wanneer de wond is genezen en het implantaat vast is gegroeid, worden er afdrukken gemaakt om daarna de definitieve kroon, prothese of brug te maken.

Voor een lange levensduur van de implantaten is een regelmatige controle/ nazorg noodzakelijk om zo de conditie van het tandvlees en kronen in optimale gezondheid te houden


Bel voor een afspraak 
020 - 34 51 534    |   Overzicht behandelingen

Contact ons

Heeft uw vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

De praktijk

Keizer Karelpark Tandartsen
Lindepark 2A
1185 LD, Amstelveen

 

logo Keizer Karelpark tandartsen