Vraag en antwoord

Maak kennis met onze praktijk. Keizer Karelpark tandartsen is gelegen in Amstelveen in de wijk Keizer Karelpark. De praktijk is eind oktober 2016 geopend en staat voor persoonlijke tandheelkunde in een aangename sfeer, waardoor u zich op u gemak voelt.

Tand afgebroken

Neem zo snel mogelijk contact op met Keizer Karelpark Tandartsen in het geval van een volledig afgebroken tand. Wanneer het voorval plaatsvindt buiten openingstijden, belt u naar de spoedgevallendienst. Volg de volgende adviezen op totdat u bij de tandarts terecht kunt.

 

Verstandskies trekken

Wanneer wordt een tand of verstandskies getrokken? Het is soms nodig om een tand of kies te verwijderen. Bijvoorbeeld wanneer de tand of kies ernstig aangetast of beschadigd is door problemen aan het tandvlees en tandbederf.

Bloedend tandvlees

Soms is het best even schrikken. Bent u net klaar met tanden poetsen, en spoelt u de resten tandpasta uit in de wasbak en ineens ziet u bloed. Bloedend tandvlees dus. Bloedend tandvlees ontstaat niet zomaar en is vaak het gevolg van slechte mondhygiëne. Tegenwoordig eten en drinken wij enorm veel voedsel en dranken waar veel suikers en zuren in zitten.

Ontstoken tandvlees

Als u goed uw tanden poetst en u een goede mondhygiëne heeft, is het onwaarschijnlijk dat u last krijgt van ontstoken tandvlees. Echter kan het zich voordoen dat door welke omstandigheid dan ook het tandvlees ontstoken raakt. Mocht dit in korte tijd verergeren dan is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de tandarts of mondhygiëniste van Keizer Karelpark Tandartsen.

Parodontitis

De definitie van parodontitis is een aanzienlijke vorm van tandvleesontsteking die zelfs hartafwijkingen of herseninfarct tot gevolg kan hebben.

Tanden polijsten

Het polijsten van tanden en kiezen heeft twee belangrijke functies.

Tanderosie

Tanderosie ontstaat als u uw gebit niet goed onderhoud en is niet makkelijk te herkennen. Het is niet erg bekend, maar is een ware sluipmoordenaar. Om tanderosie te voorkomen dient u uw gebit goed te onderhouden. Hieronder gaan we verder wat het precies is, hoe het ontstaat, hoe u het kunt voorkomen en hoe u het kunt behandelen.

Gingivitis

Veel Nederlanders krijgen jaarlijks te maken met gingivitis. Een vakterm die u door de tandarts hoort zeggen tegen de assistente als u in de stoel ligt voor een periodieke controle. U weet in eerste instantie niet waar ze het over hebben, maar als ze daarna uitleggen dat u last heeft van ontstoken tandvlees is het voor u een stuk duidelijker. Gingivitis is een samenvoeging van twee medische termen, namelijk: gingivi (tandvlees) en –itis (ontsteking).

Contact ons

Heeft uw vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

De praktijk

Keizer Karelpark Tandartsen
Lindepark 2A
1185 LD, Amstelveen

 

logo Keizer Karelpark tandartsen