Facings Amstelveen

U wilt mooie witte tanden? Of wilt u verlost worden van een of meerdere spleetjes tussen uw tanden? Of wilt u een of meerdere afgebroken tanden laten repareren? Met behulp van facings kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien.
Contact opnemen

Wat is een facing

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan hij de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan hij spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.

witte tanden amstelveen

De behandeling

Het plaatsen van facings vereist in ons vakgebied vakmanschap. Voor ons is het een uitdaging om ervoor te zorgen dat u weer een prachtig en functioneel gebit krijgt. We zijn u graag van dienst.

Een facing van porselein of composiet wordt aangebracht over de voorkant van de tand. Het voordeel is dat niet zoals bij een kroon de gehele tand moet worden omslepen, maar alleen een klein beetje aan de voorzijde. Hierdoor blijft er dus veel meer van uw eigen glazuur en ander tandweefsel over. Dit heeft voordelen voor de sterkte van uw tand en ook de zenuw wordt niet nodeloos beschadigd.

Als het mogelijk is om het gewenste esthetische resultaat te bereiken met een facing dan heeft dit altijd onze voorkeur omdat dan zo min mogelijk eigen tandweefsel en glazuur verloren gaat.


Bel voor een afspraak 
020 - 34 51 534    |   Overzicht behandelingen

Contact ons

Heeft uw vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

De praktijk

Keizer Karelpark Tandartsen
Lindepark 2A
1185 LD, Amstelveen

 

logo Keizer Karelpark tandartsen