Klikgebit Amstelveen

Heeft u last van uw huidige kunstgebit? Zit het regelmatig los, of is uw kaak dermate geslonken dat uw kunstgebit geen houvast meer heeft? Een klikgebit is dan vaak een goede oplossing. Een klikgebit is een methode waarbij uw kunstgebit op ingebrachte implantaten in uw kaak wordt vastgeklikt. Bij Keizer Karelpark Tandartsen worden de benodigde implantaten geplaatst door een NVOI-erkende implantoloog op onze vestiging in Hoofddorp. Uw klikgebit wordt vervaardigd in eigen beheer door onze eigen klinische tandtechnicus.
Contact opnemen

Klikgebit Keizer Karelpark tandartsen

Een klikgebit is een uitstekende oplossing wanneer u meerdere tanden en kiezen verloren heeft. Een klikgebit is een kunstgebit op ingebrachte implantaten. Wanneer uw moeite heeft met praten met uw kunstgebit en uw kaak dermate geslonken is dat uw kunstgebit geen houvast meer heeft, is het klikgebit een uitstekende oplossing om verloren tanden en kiezen te vervangen. Het klikgebit (de naam zegt het al) zit praktisch vastgeklikt en heeft bovendien een natuurlijke uitstraling. Met het klikgebit bent u weer in staat om te eten, te praten en uitbundig te lachen!

Waarom kiezen voor een klikgebit bij Keizer Karelpark Tandartsen

 • Implantaten geplaatst door een NVOI-erkende implantoloog
 • Behandelplan op maat voor vakkundige gebitsrestauratie
 • Uw klikgebit vervaardigd in eigen beheer door klinische tandtechnicus
 • Aanvraag voor vergoeding uit uw basisverzekering bij onvoldoende houvast

Ons behandelteam

Lisa Castricum

Lisa Castricum
Klinische tandtechnicus
Keizer Karelpark Tandartsen

Behandeling klikgebit

Het behandelplan van een op maat gemaakt klikgebit bij Keizer Karelpark Tandartsen in Amstelveen omvat een vijftal tot zestal behandelafspraken bij de implantoloog en klinisch tandtechnicus. Hiervan zijn drie afspraken bij de implantoloog in de vestiging Hoofddorp noodzakelijk: dit betreft de intake bij de implantoloog, het plaatsen van de implantaten én het plaatsen van het klikgebit. De afspraken met de klinisch tandtechnicus vinden plaats in de vestiging in Amstelveen. De afspraken bestaan uit de volgende stappen:

Stap 1: Intake mondonderzoek en behandelplan bij erkend implantoloog

De implantoloog NVOI, Linde van Groningen, voert tijdens de eerste afspraak een mondonderzoek uit om inzicht te krijgen in de gezondheid en de situatie van uw mond en beoordeelt of uw mogelijk in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de basisverzekering. De implantoloog stelt een persoonlijk behandelplan op en maakt een begroting van de kosten. Wanneer verwacht wordt dat u in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de basisverzekering wordt een aanvraag bij de zorgverzekering ingediend.

Kosten | Tarieven klikgebit

Een klikgebit wordt meestal gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. In sommige gevallen heeft u recht op vergoeding vanuit de basiszorgverzekering. U dient dan te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • U heeft geen eigen tanden meer
 • Een regulier kunstgebit biedt geen uitkomst
 • Uw kaak biedt onvoldoende houvast voor een kunstgebit.

Indien de aanvraag voor implantaten voor een klikgebit gehonoreerd worden door de zorgverzekeraar wordt vanuit de basisverzekering:

 • Ondergebit op implantaten: 90% vergoed, eigen bijdrage 10% van de kosten
 • Bovengebit op implantaten: 92% vergoed, eigen bijdrage 8% van de kosten
 • Volledig gebitsprothese op implantaten: 83% vergoed, eigen bijdrage 17% van de kosten

Afhankelijk van uw aanvullende tandartsverzekering komt u in aanmerking voor een gedeeltelijke vergoeding ( of vergoeding van de eigen bijdrage).

Let op! U betaalt eigen risico bij de basisverzekering. Het verplicht eigen risico bedraagt €385 euro in 2020. Dit is het bedrag dat u betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg vanuit de basisverzekering.

gebitsprothese

Veelgestelde vragen

Klikgebit voor bovenkaak of onderkaak?

Een klikgebit is zowel mogelijk in de bovenkaak als onderkaak. De benodigde implantaten dienen in uw kaak te worden vastgezet. Dat vergt een zorgvuldig proces, dat wordt gestart met een uitgebreide intake. Om implantaten in uw kaak te plaatsen is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat er voldoende bot in uw bovenkaak aanwezig is.

Meer informatie over een klikgebit?

 • Heeft u specifieke vragen over een klikgebit, neem dan vrijblijvend contact op met Keizer Karelpark Tandartsen in Amstelveen, bel ons op 020 345 15 34 of maak direct een online afspraak voor een consult.

  Voor het maken van een vrijblijvende afspraak kunt u onderstaand formulier invullen. Wij nemen dan contact met u op voor het maken van een afspraak.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Bel voor een afspraak 
020 - 34 51 534    |   Overzicht behandelingen

Ik wil mij aanmelden als patient

Online inschrijven

De praktijk

Keizer Karelpark Tandartsen
Lindepark 2A
1185 LD, Amstelveen

 

logo Keizer Karelpark tandartsen