(Klik)prothese

Heeft u moeite met praten, pijn bij eten of andere klachten aan uw kunstgebit? Bij Keizer Karelpark Tandartsen in Amstelveen zijn we gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van een kunstgebit of klikgebit.
Contact opnemen

Uw basisverzekering vergoed elke vijf jaar voor 75% een nieuw volledig kunstgebit. Zo blijft de pasvorm van uw kunstgebit goed zitten. Naarmate uw ouder wordt slinkt uw kaak geleidelijk waardoor u last krijg bij eten en praten. Bij ernstige vormen van slinken van de kaak adviseren we om een klikgebit te overwegen.

Een klikgebit kan gezien worden als een prothese die wordt vastgeklikt op implantaten. Vandaar ook de naam klikgebit. Afhankelijk van de huidige vorm en grootte van uw kaak wordt het klikgebit doorgaans gemonteerd op twee of vier implantaten.

kroon en brugwerk amstelveen
Klikprothese aanmeten? Keizer Karelpark Tandartsen

Prothese

Bij de eerste behandeling wordt er een voorlopige afdruk gemaakt van beide kaakdelen. Na enkele behandelingen wordt de definitieve prothese geplaatst. Uw tandarts kijkt samen met u of de vorm en esthetiek goed is en of de spraak niet al te veel beïnvloed wordt. Daarnaast geeft uw tandarts uitleg met betrekking tot het onderhoud en draaggewoonten van de prothese.

Klikprothese

Bij een klikprothese worden implantaten geplaatst door een onze implantoloog Linde van Groningen. Zij is NVOI erkend waardoor u zeker bent van een bekwame implantoloog. Wanneer implantaten zijn aangebracht onder plaatselijke verdoving en zijn vastgegroeid worden er afdrukken gemaakt voor het aanmeten van een prothese.

Bij de ontwikkeling van het klikgebit staan in alle fases kwaliteit centraal. Door haar jarenlange expertise en ervaring binnen dit deelgebied van de tandheelkunde bent u verzekerd van een passend en stralend klikgebit.

Wilt u meer informatie over een klikgebit of over het behandeltraject? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact ons

Heeft uw vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

De praktijk

Keizer Karelpark Tandartsen
Lindepark 2A
1185LD, Amstelveen


logo Keizer Karelpark tandartsen

implantoloognvoiknmtbigregisterbigregister