Ontstoken tandvlees

Als u goed uw tanden poetst en u een goede mondhygiëne heeft, is het onwaarschijnlijk dat u last krijgt van ontstoken tandvlees. Echter kan het zich voordoen dat door welke omstandigheid dan ook het tandvlees ontstoken raakt. Mocht dit in korte tijd verergeren dan is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de tandarts of mondhygiëniste van Keizer Karelpark Tandartsen.

Contact opnemen

Wat is ontstoken tandvlees?

Twee kenmerken van gezond tandvlees is dat het een roze kleur heeft en strak om de tanden zit. Ontstoken tandvlees is daarentegen rood van kleur en is gevoelig. Tijdens het flossen, poetsen of stoken van je tanden kan er bloedend tandvlees ontstaan.

mondhygieniste Amstelveen
Tandarts Amstelveen

Dit is een kenmerk dat het tandvlees is ontstoken. Andere kenmerken zijn een slechte adem of een onfrisse smaak in de mond. Wanneer u last heeft van deze klachten is het raadzaam om contact op te nemen met Keizer Karelpark tandartsen en wij kunnen u tijdens een behandeling uitsluitsel geven of u last heeft van ontstoken tandvlees.

Is ontstoken tandvlees erg?

Als u tandvlees is ontstoken en u doet er niet aan kunnen de klachten alleen maar erger worden. Normaal zit de ontsteking op de rand van het tandvlees en na loop van tijd kan deze groter worden. Het kan zelf ontsteken tot op het kaakbot. We spreken dan van een parodontitis. De tanden en kiezen komen dan los te zitten en kunnen uiteindelijk uitvallen. Het is dus belangrijk dat u op tijd uw klachten laat behandelen.

Hoe behandel en voorkom ik ontstoken tandvlees?

Ontstoken tandvlees gaat gepaard met slechte mondhygiëne en de belangrijkste reden is dat niet alle tandplak is verwijderd die op de tanden en kiezen zit. De tandartsen en mondhygiënisten van onze tandartspraktijk in Amstelveen adviseren altijd om na het tanden poetsen gebruik te maken van flosdraad, tandenstokers om al het tandplak te verwijderen. Wilt u echt overtuigd zijn dat u al het vuil verwijderd, kunt bij de drogist tandplakverklikkers kopen. Deze tabletjes geven precies aan waar er nog vuil op de tanden of kiezen zit en dus extra aandacht nodig hebben om ontstoken tandvlees te voorkomen.

Meer informatie ontstoken tandvlees

Heeft u behoefte aan meer informatie over ontstoken tandvlees, neem dan contact op met één van onze tandartsen of mondhygiënisten en wij staan u graag te woord.


Bel voor een afspraak 
020 - 34 51 534    |   Overzicht behandelingen

Contact ons

Heeft uw vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

De praktijk

Keizer Karelpark Tandartsen
Lindepark 2A
1185 LD, Amstelveen

 

logo Keizer Karelpark tandartsen