Kronen en bruggen

Een kroon of brug biedt de beste oplossing wanneer een tand door bijvoorbeeld een grote vulling of een wortelkanaalbehandeling is verzwakt en niet meer hersteld kan worden met een vulling. Uw nieuwe kroon of brug wordt met de hand vervaardigd door de tandtechnieker welke zorgt voor een prachtig eindresultaat.
Contact opnemen

Kronen en bruggen Amstelveen

Als een tand door bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling of grote vulling is verzwakt, is een kroon of brug de beste oplossing. Onze kronen en bruggen worden door de tandtechnieker met de hand vervaardigd.

Wanneer een kroon

  • Vervanging van een grote of diepe vulling
  • Ter bescherming van een wortelkanaalbehandeling
  • Esthetisch, verbeteren van het uiterlijk

Wanneer een brug

  • Voor herstel van kauwfunctie bij ontbreken tanden en kiezen
  • Het voorkomen van scheefstand van andere tanden

Ons behandelteam

Lisa Castricum

Lisa Castricum
Klinische tandtechnicus
Keizer Karelpark Tandartsen

Behandeling plaatsing kroon of brug

Het plaatsen van een kroon of brug bestaat uit twee afspraken.

Tijdens de eerste behandelsessie wordt een deel van de tand, kies weggeslepen door de tandarts om ruimte te maken voor een kroon of brug. We slijpen deze in de juiste vorm, maar halen nooit meer weg dan strikt noodzakelijk is. Als dit gebeurt is, maken we een afdruk zodat de kroon of brug precies op de kies of tand kan aansluiten. U krijgt een tijdelijke kroon of brug om de bewerkte tanden goed te beschermen.

Intussen wordt de kroon of brug gemaakt in een tandheelkundig laboratorium. In de tweede behandeling gaan we die plaatsen. Daarvoor verwijderen we eerst de tijdelijke kroon of brug. Nu kunnen we de definitieve aanbrengen. Dat gebeurt met moderne lijmtechnieken. We controleren met een röntgenfoto of alles goed aansluit en alle lijmresten zijn weggehaald. Na deze behandeling kunt u direct gebruik maken van uw kroon of brug.

Kosten | Tarieven kroon of brug

De kosten voor een kroon zijn afhankelijk van het gebruikte materiaal (porselein of keramiek en of combinatie) en de wensen van de patiënt. Voor een porseleinen kroon dient u al gauw rekening te houden tussen de € 500 en € 700 euro inclusief tandartskosten. De kosten van een kroon worden met name bepaald door de kosten van tandtechnieker voor het vervaardigen van de kroon. U krijgt vooraf een begroting van de te verwachten kosten. Een kroon of brug wordt mogelijk gedeeltelijk of geheel vergoed afhankelijk van aanvullende tandartsverzekering.

Tandarts Amstelveen

Veelgestelde vragen

Dit is in feite niets anders dan een kapje porselein dat over de tand wordt geschoven. Door rondom de tand een kleine hoeveelheid tandweefsel te verwijderen, ontstaat er ruimte voor het porselein. Op deze manier kan op professionele wijze de kleur, stand en vorm van de tand veranderen. Het voordeel is dat hiermee de tand wordt verstevigd door een kleur en slijtvast materiaal.

Een brug wordt gemaakt als een of meer ontbrekende tanden en/of kiezen moeten worden vervangen. Een brug zit vast aan twee of meer afgeslepen tanden en kiezen die zich aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies bevinden. Op die zogeheten pijlers worden twee of meer kronen geplaatst met daartussen een brugtussendeel.
Bij Keizer Karelpark Tandartsen maken we gebruik van verschillende soorten porselein en keramieken voor het vervaardigen van uw kroon of brug. Bij kiezen worden materialen gebruikt om krachten goed op te kunnen vangen en porselein wordt met name gebruikt voor de esthetiek, zoals bij voortanden waardoor het niet van echt te onderscheiden is. Een combinatie van beiden materialen is ook mogelijk waardoor de kroon of brug bestaat uit 2 lagen. Samen met u maken we een keuze afhankelijk van uw gebitssituatie, uw budget en uw wensen. In onze praktijk werken we zo veel mogelijk metaalvrij. Wilt u toch liever een gouden of een metalen kroon dan is dat ook mogelijk.

Meer informatie over kronen en bruggen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil mij aanmelden als patient

Online inschrijven

De praktijk

Keizer Karelpark Tandartsen
Lindepark 2A
1185 LD, Amstelveen

 

logo Keizer Karelpark tandartsen