Kroon en brugwerk

Als een tand door bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling of grote vulling is verzwakt, is een kroon of brug de beste oplossing. Onze kronen en bruggen worden door de tandtechnieker met de hand vervaardigd.
Contact opnemen

Wat is een kroon

Dit is in feite niets anders dan een kapje porselein dat over de tand wordt geschoven. Door rondom de tand een kleine hoeveelheid tandweefsel te verwijderen, ontstaat er ruimte voor het porselein. Op deze manier kan op professionele wijze de kleur, stand en vorm van de tand veranderen. Het voordeel is dat hiermee de tand wordt verstevigd door een kleur en slijtvast materiaal.

kroon brugwerk Amstelveen
Kroon laten plaatsen? Keizer Karelpark Tandartsen

Wat is een brug

Een brug wordt gemaakt als een of meer ontbrekende tanden en/of kiezen moeten worden vervangen. Een brug zit vast aan twee of meer afgeslepen tanden en kiezen die zich aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies bevinden. Op die zogeheten pijlers worden twee of meer kronen geplaatst met daartussen een brugtussendeel.

De behandeling

Het plaatsen van een kroon of brug bestaat uit meerder behandelingen. Tijdens de eerste behandelsessie wordt een deel van de tand, kies weggeslepen door de tandarts om ruimte te maken voor een kroon of brug. We slijpen deze in de juiste vorm, maar halen nooit meer weg dan strikt noodzakelijk is. Als dit gebeurd is, maken we een afdruk zodat de kroon of brug precies op de kies of tand kan aansluiten. U krijgt een tijdelijke kroon of brug om de bewerkte tanden goed te beschermen.

Intussen wordt de kroon of brug gemaakt in een tandheelkundig laboratorium. In de tweede behandeling gaan we die plaatsen. Daarvoor verwijderen we eerst de tijdelijke kroon of brug. Nu kunnen we de definitieve aanbrengen. Dat gebeurt met moderne lijmtechnieken. We controleren met een röntgenfoto of alles goed aansluit en alle lijmresten zijn weggehaald. Na deze behandeling kunt u direct genieten van een mooi vol gebit!

Contact ons

Heeft uw vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

De praktijk

Keizer Karelpark Tandartsen
Lindepark 2A
1185LD, Amstelveen


logo Keizer Karelpark tandartsen