Kunstgebit Amstelveen

Een volledige prothese of kunstgebit vervangt de natuurlijke tanden en kiezen wanneer deze verloren zijn gegaan door cariës of parodontitis. De tandheelkunde maakt onderscheid tussen volledige prothese en partiële prothese zoals een plaatprothese en een frameprothese. Zowel de partiële als een volledig kunstgebit, worden bij Keizer Karelpark Tandartsen in eigen beheer vervaardigd door onze eigen klinisch tandtechnicus.
Contact opnemen

Kunstgebit Amstelveen

Heeft u pijn bij eten, andere klachten aan uw kunstgebit of moeite met praten? Tandarts Keizer Karelpark Tandartsen in Amstelveen is gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van een klikgebit, kunstgebit of partiële prothese. Wanneer u veelvuldig last heeft van ontstekingen in uw kaak, veel ontbrekende tanden of kiezen of wanneer uw gebit niet meer te repareren is ontwerpt onze eigen klinisch tandtechnicus een kunstgebit voor u.

Ons behandelteam

Lisa Castricum

Lisa Castricum
Klinische tandtechnicus
Keizer Karelpark Tandartsen

Behandeling Kunstgebit

De te vervaardigen tandprothese ofwel kunstgebit ligt in principe los op het mondweefsel. Door het speeksel kleeft de kunststof aan de weefsels, de mondspieren kunnen behulpzaam zijn bij de retentie en houvast. Het behandelplan van een op maat gemaakt kunstgebit omvat een vijftal- zestal behandelstappen. Deze afspraken bestaan uit:

Bij de eerste afspraak maken we een gebitsafdruk met alginaat. Ins ons technisch laboratorium word door de klinisch tandtechnicus een individuele afdruklepel vervaardigd die we gebruiken voor een precisieafdruk bij de 2e afspraak.

Met behulp van de modellen de we vervaardigd hebben met de gebitsafdruk worden beetplaten vervaardigd, die voorzien zijn van een laagje was om de stand van uw kaken te registreren tijdens de 3e afspraak. Tijdens deze afspraak bespreekt de klinische tandtechnicus vervolgens met u de gewenste vorm en kleur van de gebitselementen.
Tijdens de 4e afspraak wordt er een pasprothese gepast om vast te stellen of kunstgebit comfortabel zit en of alles naar wens is. Bent u tevreden dan wordt het kunstgebit vervaardigd met kunststof.

Bij de vijfde afspraak wordt de definitieve prothese geplaatst en gekeken of deze goed past. In de eerste weken zult u moeten wennen aan het kunstgebit, maar mochten er pijnlijke plekken (drukplekken) ontstaan zijn in uw mond, neem dan contact met ons op.

Kosten en tarieven kunstgebit

Indien u een prothese denkt nodig te hebben zal Keizer Karelpark Tandartsen eerst een begroting opstellen van de te verwachten kosten. Een volledige prothese wordt 75% vergoed vanuit de basisverzekering. Indien u een aanvullende verzekering heeft wordt er ook nog een deel vergoed van de 25% eigen bijdrage.

Let op! U betaalt eigen risico bij de basisverzekering. Het verplicht eigen risico is €385 euro in 2020. Dit is het bedrag dat u betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg vanuit de basisverzekering.

klikgebit

Veelgestelde vragen

Een immediaat-prothese is een kunstgebit die onmiddellijk geplaatst wordt na het trekken van de tanden en kiezen. Het kunstgebit wordt vervolgens over de wonden geplaatst. Het werkt hier bij als het ware als een drukverband. De patiënt krijgt de instructie om het gebit 24 uur in te houden. Dit is een tijdelijke (noodkunstgebit) omdat de kaak sterk zal veranderen na het trekken van de tanden en of kiezen. Na 1 jaar zal een nieuw definitief kunstgebit worden vervaardigd door onze klinisch tandtechnicus, al dan niet in combinatie met implantaten in de onderkaak.

Het is niet altijd nodig om overgebleven tanden te trekken. Als u nog in het bezit bent van genoeg gezonde tanden, kunnen we namelijk ook kiezen voor een gedeeltelijke prothese ook wel een partiele prothese. Bij een volledig kunstgebit is het wel noodzakelijk om alle tanden te trekken. Dit gebeurt onder lokale verdoving, zodat u geen pijn ervaart
Na het plaatsen van een nieuw kunstgebit kunt u last krijgen van drukplekken. Neem dan contact met ons op voor het verhelpen van de pijnklachten. Heeft u voor het eerst een kunstgebit (tijdelijk noodkunstgebit) dan zult u geregeld terugkomen omdat u kaak sterk zal veranderen na het trekken van de tanden en kiezen en uw tijdelijke kunstgebit hierop aangepast moet worden. Als de ergste veranderingen van de kaak achter de rug zijn kan het kunstgebit worden aangepast met een nieuwe laagje kunststof die wat duurzamer is en langer mee kan gaan. Meestal wordt de prothese dan ook comfortabeler. Na een jaar wordt de definitieve prothese (kunstgebit) geplaatst.
Vanuit de basisverzekering wordt een volledig kunstgebit (boven- en/of onderprothese) vergoed. Een volledig kunstgebit (boven- en/of onderprothese) krijgt u vergoed uit uw basisverzekering. De vergoeding is 75% en geldt één keer per 5 jaar. U krijgt ook het repareren of het rebasen van uw volledige kunstgebit vergoed uit uw basisverzekering. Deze vergoeding is 90%.

Gratis prothese check – geheel vrijblijvend

  • Of u wel of geen problemen ervaart met uw kunstgebit, wij raden u aan om jaarlijks uw gebitsprothese te laten controleren. Zo voorkomt u problemen en worden deze vroegtijdig opgespoord. Uw gebitsprothese is aan slijtage onderhevig.

    Ook als u informatie wenst over een klikgebit, Lisa onze klinisch tandtechnicus kan beoordelen of uw mogelijk in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de basisverzekering.

    Voor het maken van een vrijblijvende afspraak kunt u onderstaand formulier invullen. Wij nemen dan contact met u op voor het maken van een afspraak.

    Deze check is gratis wanneer u een uitneembare prothese in de boven- en/of onderkaak heeft.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil mij aanmelden als patient

Online inschrijven

De praktijk

Keizer Karelpark Tandartsen
Lindepark 2A
1185 LD, Amstelveen


logo Keizer Karelpark tandartsen

implantoloognvoiknmtbigregisterbigregister