Kunstgebit reparatie Amstelveen

Kunstgebit reparatie: wat te doen wanneer het kunstgebit stuk is? Er kan een klein hoekje van de prothese afbreken maar er kan ook sprake zijn van een flinke breuk. Een kunstgebit reparatie laat je zo snel mogelijk uitvoeren. Tandartspraktijk Keizer Karelpark Tandartsen in Amstelveen voert de kunstgebit reparatie deskundig uit.

kunstgebit reparatie

Kunstgebit kapot? Wacht niet te lang

Een kunstgebit of prothese kan verschillende beschadigingen oplopen. Bijvoorbeeld een losgeraakte kies of tand uit de prothese, een scheurtje of barstje maar het kan ook dat het kunstgebit volledig doormidden breekt.

Het probleem met een kapot kunstgebit is dat het niet meer (goed) bruikbaar is. Dit maakt het eten en praten er een stuk lastiger op. Wanneer je het kunstgebit een tijd niet gebruikt kan dit uiteindelijk slechter gaan zitten. Daarom is het belangrijk om bij een kapot kunstgebit direct contact op te nemen.

Waarom gaat een kunstgebit kapot?

Een kunstgebitreparatie is al vervelend genoeg, maar hoe kan het dat een tandprothese kapot gaat? Soms heeft dit met een niet goed passend kunstgebit te maken. Tijdens het kauwen kunnen er dan kleine scheurtjes of barsten ontstaan. Dit heeft alles met de spanning op de prothese te maken. Een slecht passend kunstgebit is daarom reden om dit aan te laten passen.

In andere gevallen ontstaat de beschadiging door het bijten op iets hards. Dit kan bijvoorbeeld een hard snoepje of een hard stukje stokbrood zijn. Waarschijnlijk zat er al eerder een breuklijntje in de prothese. Het is echter niet de bedoeling om stukken plakband met het gebit af te scheuren of om met de tanden een kroonkurk uit een fles los te maken. Ga voorzichtig met het kunstgebit om.

Als laatste kan een kunstgebit vallen. Bij een harde ondergrond wil de prothese nog wel eens scheuren, doormidden breken of er vallen tanden of kiezen uit. Welke beschadiging er ook aanwezig is: een kunstgebit reparatie is dan de enige oplossing.

Kunstgebit laten maken - ook met spoed

Is het kunstgebit op een doordeweekse dag kapot gegaan? Neem voor een kunstgebit reparatie onder werktijden contact op. Vaak kunnen we dezelfde dag nog het kunstgebit in reparatie nemen. Maar wat wanneer het kunstgebit in de avonduren, op feestdagen of in het weekend kapot gaat?

In de avonduren is het kunstgebit vaak niet meer nodig en is het beter om tot de volgende ochtend af te wachten. In het weekend of op feestdagen zijn we eventueel beschikbaar voor spoedreparaties van het kunstgebit. Neem hiervoor telefonisch contact op.

reparatie kunstgebit met spoed

Zelf kunstgebit repareren? Niet doen!

Het lijkt heel verleidelijk om zelf het kunstgebit te repareren. Een zelf uitgevoerd kunstgebit herstel is namelijk een stuk sneller gebeurd en, bij verzekeringsproblemen, ook nog eens goedkoper. Vaak gebruiken mensen een druppeltje superlijm. Probleem is dat deze lijm niet lang houdt waardoor de breuk uiteindelijk terugkomt. Bovendien tast superlijm de kunsthars van de prothese aan.

Er is speciale lijm voor kunstgebitten en tandprotheses verkrijgbaar. Op zich werkt deze speciale lijm goed maar slechts tijdelijk. Gebruik deze lijm dan ook alleen wanneer het echt niet mogelijk is om op korte termijn een kunstgebit reparatie uit te laten voeren. Bij zelfreparatie: neem hierna toch nog contact met ons op. We voeren de kunstgebit reparatie Almere snel en vakkundig uit.

De kosten van een kunstgebit reparatie

Wat kost het laten repareren van een kunstgebit of prothese? De kosten zijn een beetje afhankelijk van de beschadiging en de werkzaamheden. Een gemiddelde reparatie kost tussen de € 60 en € 120. Reparaties worden grotendeels vanuit de basisverzekering vergoed. Informeer bij de eigen zorgverzekeraar.


Bel voor een afspraak 
020 - 34 51 534    |   Overzicht behandelingen

Contact ons

Heeft uw vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

De praktijk

Keizer Karelpark Tandartsen
Lindepark 2A
1185LD, Amstelveenlogo Keizer Karelpark tandartsen