Tanden polijsten

Het polijsten van tanden en kiezen heeft twee belangrijke functies

Contact opnemen

Glad maken van tandoppervlakken
Na afloop van een behandeling kunnen uw tanden of kiezen gepolijst worden. Dit gebeurt meestal bij een behandeling van het verwijderen van tandsteen bij de mondhygiëniste of het plaatsen van een vulling door de tandarts. Na deze behandelingen kunnen een ongelijk tandoppervlak of ruwe randjes ontstaan.

Verwijderen van ongewenste aanslag
Het drinken van koffie, thee en rode wijn maar ook roken zorgt voor een donkere en gele aanslag op de tanden. Door het polijsten verwijderen we deze aanslag met als resultaat wittere en glanzende tanden die heerlijk glad aanvoelen. Zo is je gebit weer stralend en mooi!

Polijsten passen we standaard toe na een gebitsreiniging om deze af te ronden. Natuurlijk kun je ook een afspraak maken voor alleen polijsten.

Tandarts Amstelveen

Uitleg behandeling

Voor het polijsten van de tanden en kiezen maken we bij Keizer Karelpark Tandartsen gebruik van een geribbeld rubberen borsteltje in combinatie met een speciale polijstpasta. Deze polijstpasta brengen we op de betreffende tanden en kiezen aan en vervolgens polijst de mondhygiëniste of tandarts met het borsteltje de tanden of kiezen. Op deze manier verwijderen we niet alleen de bacteriën (tandplak) van de tanden, maar ook een oud eiwitlaagje (pellicle) dat door speeksel op de tanden wordt opgebouwd. Na de behandeling voelen de tanden niet alleen schoon maak ook glad aan. Dat voelt niet alleen zo, ze zijn ook echt glad. Dit zorgt ervoor dat bacteriën zich minder makkelijk kunnen hechten aan de tandoppervlakken

In plaats van het borsteltje met de polijstpasta wordt incidenteel ook de airflow gebruikt. Dit apparaat is een soort hoge drukspuit. De gerichte straal met water en zout maakt de tanden glad en verwijderd de aanslag zelfs in zeer smalle en moeilijk bereikbare groefjes.

Het trekken van een tand of kies kan een vervelend gevoel geven. Echter, het verwijderen, de ‘extractie’, verloopt dankzij de verdoving meestal pijnloos. Na de behandeling kan de wond iets gaan zwellen en onprettig aanvoelen. Dit duurt ongeveer twee à drie dagen. Pijnstillers zoals paracetamol of ibuprofen werken het beste tegen eventuele pijn. Het kan prettig zijn om nog voor het uitwerken van de verdoving een pijnstiller tegen mogelijke pijn in te nemen.

Nazorg

Het polijsten van je tanden als onderdeel van een andere behandeling worden vergoed uit …... Raadpleeg je zorgverzekeraar voor de hoogte van deze vergoeding.

Wil je meer informatie of advies over tanden polijsten? Neem dan contact met onze praktijk op.


Bel voor een afspraak 
020 - 34 51 534    |   Overzicht behandelingen

Contact ons

Heeft uw vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

De praktijk

Keizer Karelpark Tandartsen
Lindepark 2A
1185 LD, Amstelveen

 

logo Keizer Karelpark tandartsen