Mondhygiëniste Amstelveen

Het is geen geheim dat een goede mondhygiëne een van de belangrijkste factoren is om je gebit en mond mooi en gezond te houden. De mondhygiënisten van Keizer Karelpark Tandartsen in Amstelveen besteden daarom samen met jou bijzonder veel aandacht aan een gezonde mond en gaan een stap verder dan de meeste tandartspraktijken: onze mondhygiënisten zijn gekwalificeerde mondzorgcoaches, die mede door preventie, problemen aan je mond, gebit en tandvlees proberen te verhelpen en te voorkomen.
Contact opnemen

Optimale mondzorg

Met de juiste en regelmatige mondzorg- en hygiëne kan je echt een heleboel vervelende problemen voor zijn. Onze mondzorgcoaches geven naast reguliere behandelingen daarom vooral ook uitgebreide voorlichting hoe je jouw mond en gebit gezond en fris kan houden, met tips waar je een leven lang plezier van kan hebben. Wat doet voeding bijvoorbeeld met de staat van je mond, tanden en tandvlees en hoe poets of flos je het beste?  Met periodieke mondhygiëne-behandelingen houden en maken we je gebit bovendien vrij van schadelijk tandsteen en tandplak. En we polijsten je tanden voor een stralende lach vol vertrouwen!

Waarom is mondhygiëne bij Keizer Karelpark Tandartsen?

  • Mondzorgcoach voor de beste mondhygiëne
  • Voorkomt en verhelpt mondproblemen
  • Periodieke controles en behandelingen
  • Alles voor een fris, schoon , stralend en gezond gebit
mondhygienist amstelveen

Ons behandelteam

Pary Hail

Pary Hail
Mondhygieniste
Keizer Karelpark Tandartsen

Behandeling mondhygiëniste

Door onze uitgebreide expertise op het gebied van mondzorg- en hygiëne kan jong en oud met een gerust hart bij ons terecht. Ook besteden wij extra aandacht aan kinderen en angstige patiënten. Onze mondhygiënische behandelingen zijn over het algemeen niet pijnlijk: we leggen je graag vooraf uit wat onze behandelingen inhouden en wat je kan verwachten. Met een (regelmatig) bezoek aan onze mondhygiëniste kunnen veelvoorkomende problemen snel tot het verleden behoren. Komt een van de volgende zaken je bekend voor, neem dan vooral contact met ons op:

Behandelingen van een mondhygiëniste

Onze mondzorgcoaches  zijn gespecialiseerd in diverse behandelingen. De soorten behandelingen op een rijtje :

- Verwijderen van tandsteen en tandplak
- Polijsten
- Behandeling van tandvleesontstekingen (gingivitis en parodontitis)
- Bacteriologisch onderzoek (kweek)
- Nazorg bij implantaten
- Instructies, tips en adviezen op het gebied van mondhygiëne

We nemen de tijd voor je, omdat mondhygiëne zeer belangrijk is voor de staat van je mond en gebit. Voor een eerste consult bij een van onze mondhygiënisten reserveren we minimaal een half uur. Tijdens het eerste uitgebreide mondzorgonderzoek bekijken wij uitvoerig de conditie van je gebit, tandvlees en mond en bespreken we je persoonlijke situatie. Je krijgt van onze mondzorgcoach een persoonlijk mondzorgplan op maat, met daarbij een overzicht van behandelingen. Ook de kosten maken we direct inzichtelijk, want we zijn graag transparant. Ook kunnen we direct vervolgafspraken inboeken, zodat je weet wat je te wachten staat.

Met het opvolgen van onze tips en adviezen voor je dagelijkse gebitsonderhoud, ben je natuurlijk een heel eind op de goede weg, maar een periodiek bezoek aan onze mondhygiëniste blijft wel noodzakelijk. Om je gebit gezond te houden is het bijvoorbeeld nodig dat  en tandplak wordt verwijderd: daarvoor staan de professionals van Keizer Karelpark Tandartsen klaar, want dat kan alleen met professionele apparatuur. Zo wordt de kans op tandbederf, gaatjes en/of tandvleesontstekingen nog veel kleiner.

Tarieven / kosten mondhygiëniste

De mondzorgcoaches maken tijdens een (eerste) consult uiteraard de kosten van mondhygiëne-behandelingen volledig inzichtelijk: omdat iedere mondsituatie anders is, verschilt dat per patiënt. Goed om te weten: veruit de meeste zorgverzekeraars dekken via een aanvullende tandartsverzekering (extra verzekering bovenop de basisverzekering) de kosten voor mondhygiëne. We adviseren om goed te kijken hoe je bent verzekerd. Voor kinderen tot 18 jaar geldt dat mondhygiëne -behandelingen onder de basisverzekering vallen en dus in zijn geheel worden vergoed.

mondhygieniste amstelveen

Veelgestelde vragen

Wat is een mondhygiënist of mondzorgcoach?

Een mondhygiënist is een professionele paramedicus die ervoor zorgt dat jouw mond in zo optimaal mogelijke conditie komt en blijft. Enerzijds met periodieke behandelingen waarbij tandsteen en tandplak wordt verwijderd en je gebit gepolijst wordt, anderzijds met belangrijke preventieve adviezen en tips voor een goede mondhygiëne. Bij Keizer Karelpark Tandartsen zijn de mondhygiënisten opgeleid tot professioneel mondzorgcoach.

Het (regelmatig) bezoeken van een mondhygiëniste kan veel problemen voorkomen. In de mond bevinden zich veel bacteriën; dus is een goede hygiëne van groot belang. Het kan je helpen om tal van vervelende aandoeningen te voorkomen, zoals slechte adem en een droge mond, maar ook (tandvlees-) ontstekingen.

Onze mondhygiënistes werken met inachtneming van de strengste veiligheidsprotocollen rond corona, waaronder beschermende maatregelen en algehele hygiëne in de tandartspraktijk. Een behandeling is dus corona-proof. Heb je zelf corona-symptomen, voor of na een geplande behandeling, dan adviseren wij om direct contact met ons op te nemen.

Nee. Dat kan alleen met professionele apparatuur. We raden ten zeerste af om zelf pogingen te ondernemen: dat kan namelijk blijvende, ernstige schade aan je gebit en mond veroorzaken, Onze mondzorgcoaches gebruiken de nieuwste (ultrasone) apparatuur, die volstrekt veilig is.

Niet doen. Zichtbare (rokers-)aanslag zit vaak zo vast op tanden  dat het alleen met professionele apparatuur verwijderd kan worden. Ga niet zelf aan de slag met bijvoorbeeld scherpe voorwerpen: dit kan je tandglazuur blijvend beschadigen. We hebben daar helaas al teveel voorbeelden van gezien. En natuurlijk adviseren we rokers te stoppen.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Bel voor een afspraak 
020 - 34 51 534    |   Overzicht behandelingen

Ik wil mij aanmelden als patient

Online inschrijven

De praktijk

Keizer Karelpark Tandartsen
Lindepark 2A
1185 LD, Amstelveen


logo Keizer Karelpark tandartsen